Älypuhelin on nykyihmisen käden jatke, mukana elämän kaikissa tilanteissa. Se on henkilökohtainen, kuten lompakko tai käsilaukku. Mikäli käytössä oleva älypuhelin on käynyt hitaaksi, mieli alkaa askarrella uuden puhelimen hankinnassa. Tämä on toisaalta sytyttävä, toisaalta ärsyttävä ajatus. Uuden puhelimen hankinta toki kiehtoo mieltä, sillä teknologia menee eteenpäin valtavin harppauksin. On tullut vastaan tilanteita, missä oma puhelin on tuntunut suorastaan vanhanaikaiselta ja kaikin puolin aikansa eläneeltä.Lähtökohtaisesti uuden puhelimen hankintaan liittyy myös ongelmia. Joku saattaa kokea hankalaksi kaikkien tietojen siirtämisen puhelimesta toiseen, kymmenien applikaatioiden uudelleen asentamisen ja ne kenties käyttäytyvätkin eri puhelimessa hieman eri tavoin. Käyttöjärjestelmä voi hyvinkin olla sama, mutta jo muutamassa kuukaudessa siihen tehdään muutoksia, ja pari vuotta vanha puhelin voi olla jo aivan eri oloinen. Mitäpä, jos uuden laitteen ostamisen sijaan antaakin Mobylife-asentajan tutkia puhelinta?

Puhelimen korjaaminen ja päivittäminen uuden ostamisen sijasta

Vaikka nykyaikana laitteita ei enää juurikaan korjata vaan ostetaan uusia, ei tuollainen käsityöläistaito ole täysin hukkunut älylaitteidenkaan osalta. Laitteita putoilee, ja näyttöjä hajoaa. Koiranpennun terävä hammas saattaa tehdä reunasta reunaan ulottuvat säröt näyttöön. Näytön vaihtaminen ei kuitenkaan ole ainoa asia, mitä älylaitteelle voi tehdä. Kannattaakin usein kääntyä huoltoliikkeen puoleen, eikä ensimmäisenä pohtia uuden hankkimista, varsinkin, jos laite on ominaisuuksiltaan mieluinen.

  • Älypuhelimeen voi vaihtaa akun
  • Laite voidaan huoltaa kosteusvaurion jälkeen
  • Käyttöjärjestelmä voidaan asentaa uudelleen

Älypuhelimen vaihtaminen uuteen ei aina ole paras ratkaisu. Uuden laitteen ominaisuuksien opettelu vie aikansa, eikä kiireinen ihminen välttämättä ehdi perehtyä kunnolla jatkuvasti vaihtuvien laitteiden ominaisuuksiin. Mikäli laitteen perusominaisuudet ovat ajan tasalla, ja laite on kaikin puolin käyttökelpoinen, ei naarmuinen ruutu tai laitteen hidastuminen ole välttämättä syitä uuden hankintaan. Kannattaa ainakin ensin kysyä, olisiko nykyiselle luurille mitään tehtävissä, ja pyytää kustannusarvio.

Korjaamisen kustannukset

Jotta älypuhelimesta saa kaiken irti, sitä on osattava käyttää. Toisinaan on parempi kysyä korjauksen hintaa, eikä syöksyä suin päin ostamaan uutta laitetta. Kustannusarvio voi yllättää positiivisesti. Uusi älylaite on hieno ja täynnä huippuominaisuuksia, mutta ovatko ne lopultakaan niin paljon paremmat kuin nykyisen, tutun ja helppokäyttöisen laitteen ominaisuudet? Tarvitaanko varmasti kolme kameraa? Kannattaa miettiä ja vertailla kustannuksia, ostaako uuden vai korjaako vanhan.