Mobiililaitteet ovat mullistaneet tapamme kuunnella musiikkia. Kaikki alkoi mahdollisuudesta digitalisoida oma musiikkikokoelma esimerkiksi iTunesin kautta. Sen jälkeen on syntynyt, ja matkan varrella myös kuollut, joukko musiikkipalveluja, jotka tarjoavat lähes rajattoman valikoiman musiikkia suoratoistona. Suomessa hyvin tunnettu ja suosittu Spotify on saanut monta vakavasti otettavaa haastajaa.

Monet iPhonen omistajat kuuntelevat musiikkinsa Apple Musicista. Tidal nousi rytinällä esiin paremman äänenlaatunsa ansiosta. Tosin äänenlaatu ei peruskäyttäjälle ole aina se tärkein valintaperuste. Helppokäyttöisyys ja mukava käyttöliittymä ratkaisevat, kun musiikkia kuunnellaan liikkeellä ollessa ja tasoltaan kovasti vaihtelevista kuulokkeista. Ei pidä myöskään unohtaa YouTubea, jonka asema 2010-luvulla on ollut vahva. YouTube Music tuo musiikin luuriisi ilman mainoksia, offline-tilassa ja vaikka näyttö suljettuna.

Valitse sopiva puhelin musiikin kuunteluun

Millainen on unelmiesi puhelin musiikin kuunteluun ja myös elokuvien katseluun? Etsit varmasti innostavaa äänenlaatua ja näyttöä, joka häikäisee värien toistokyvyllään. Markkinoilla on tunnetuilta valmistajilta useita malleja, jotka vastaavat vaativankin kuuntelijan tarpeisiin. Nykyään myös edullisten puhelimien laatu on korkea, ja ne riittävät moneen käyttöön myös musiikin kuuntelussa. Mutta jos etsit parasta äänen laatua ja suorituskykyä, on sinun panostettava eri valmistajien lippulaivamalleihin tai muihin kärkituotteisiin. Apple iPhone11 on valintasi, kun haluat tehokkaan mutta järkevähintaisen iPhonen – ja kukapa ei haluaisi? Napsauta saadaksesi lisätietoja iPhone11:n monipuolisista varusteista ja äänenlaadusta. Jos puolestaan olet Android-puhelimien ystävä, hyvä vaihtoehto musiikkifaneille on OnePlus 7T. Se yllättää sinut ominaisuuksilla ja tekniikalla, joihin et ole tottunut keskihintaisissa puhelimissa.

Monta suoratoistopalvelua musiikin ystävälle

Musiikkipalvelujen käytössä ja sisällöissä on eroja. Lähes kaikki merkittävät suoratoistopalvelut voivat kehuskella yli 50 miljoonan kappaleen kirjastolla, mutta silti jokaisella on omat tapansa erottua positiivisesti. Suurimman tittelistä yhä kiinni pitävä Spotify on useissa vertailuissa todettu käyttöliittymältään helpoksi ja hauskaksi ja käyttäjää palvelevaksi. Palvelu tarjoaa uudellekin käyttäjälle soittolistoja ja tähtiartisteja, joten kuuntelun aloittaminen on helppoa. Ja mikä parasta, alkuun pääset ilmaisversiolla. Hyvin lähelle Spotifyn laatua kurkottaa iPhone-käyttäjien suosikki Apple Music. Voit esimerkiksi hallita kuuntelemaasi ja etsiä uutta musiikkia Sirin avulla. Apple Music on hyvä kumppani myös iPod Touchille, jos joku vielä tätä laitetta käyttää. Älypuhelinta musiikkisoittimena käyttävän kannattaa tutustua myös Deezer-palveluun, jonka vahvuuksia ovat käyttäjää kiinnostava sisältö ja räätälöity kuuntelukokemus.